Štefan Pčola sa vzdal kandidatúry na primátora mesta

19.11.2010 Poprad

Poprad 19. novembra (TASR) - O hlasy voličov sa budú v nadchádzajúcich komunálnych voľbách uchádzať v Poprade už iba štyria kandidáti na post primátora.
Štefan Pčola sa vo štvrtok 18. októbra svojej kandidatúry vzdal a vyjadril podporu ďalšiemu záujemcovi o primátorské kreslo Milanovi Baranovi.
"Vo štvrtok som verejne oznámil spojenie s kandidátom na post primátora Milanom Baranom. Moje rozhodnutie vyplynulo z predvolebnej situácie v meste, a z toho, že štyria kandidáti na post primátora sa spájali v jednom, a to v snahe o zmenu súčasného vedenia mesta a zmenu jeho klímy, " uviedol pre TASR Pčola, ktorý kandidoval na funkciu primátora ako nezávislý.
"Spojili sme sa. Ja ho podporím v jeho ďalšej kandidatúre a do volieb pôjdem už iba ako nezávislý kandidát na poslanca MsZ, " doplnil Pčola s tým, že Baran ho v týchto dňoch zároveň predstavil ako budúceho viceprimátora v prípade, ak sa stane budúcim popradským primátorom.
O primátorské kreslo sa okrem Barana, ktorého podporujú strany SaS a SDKÚ-DS, uchádza aj súčasný primátor Anton Danko ako nezávislý kandidát s podporou strán Smer-SD, KDH, Most-Híd, HZD. Bez politickej podpory vstúpili do predvolebného boja i Anna Schlosserová a Darina Salanciová.
 

Vyberte región